Russische Superliga 2017-2018

Volgens de originele planning van de MFR zou in het weekend van 9 & 10 december het ijsspeedwayseizoen officieel geopend worden met de eerste wedstrijd van de Russische Superliga. Het weekend erna zouden dan de drie semifinales voor het Russisch kampioenschap op de kalender staan, om zo ruim voldoende tijd over te laten voor de twee finales.

Read more...

Nederlandse deelenemers EK

Naast de startplaatsen voor de WK-kwalificaties is ook de Nederlandse afvaardiging voor het Europees kampioenschap vastgesteld. Het is voor het eerst sinds 2012, toen we het EK naar Assen gehaald hadden, dat er weer een Nederlandse delegatie aan het EK meedoet. 

Read more...

Open Dag Thialf 14 oktober

De bladeren vallen, het wordt weer frisser... en in Thialf ligt al weer een perfecte ijsvloer te wachten om door ijsspeedwaymotoren aan splinters gereden te worden. Daar moeten we nog wel een paar maanden op wachten, maar nu het zomerse motorsportseizoen zijn einde nadert begint het ijsspeedwaybloed als vanzelf weer sneller te stromen.

Read more...

Nederlandse deelnemers WK

De winter is begonnen! Veel ijsspeedwaycoureurs hebben hun motoren en ander materieel al in hun bus geladen om hun eerste trainingsrondes van het seizoen te maken. Daarvoor moeten ze vaak duizenden kilometers reizen: op dit moment wordt er op verschillende plekken in het Noorden van Zweden en Siberisch Rusland getraind.

Read more...

Dmitri Koltakov wereldkampioen 2017

Dmitri Koltakov heeft in Heerenveen zijn titel terugveroverd en is na twee keer 23 fantastische heats op het ijs van Thialf tot wereldkampioen van 2017 gekroond.

Read more...

De lange weg naar Rusland...

In Siberië is de eerste sneeuw al even geleden gevallen - hoog tijd voor de motorsportfederaties om de winterbanden er vast onder te gooien! De wereldmotorsportbond FIM lijkt nog niet helemaal klaar voor de bandenwissel, maar de Russische MFR heeft de spikes al geslepen en een eerste, voorlopige wedstrijdkalender vastgesteld.

Read more...