WK, EK en Zweedse Cup op 9-10 februari

We maken ons op voor een mega-ijsspeedwayweekend met de tweede WK-finale, het Europees Kampioenschap en de derde en vierde races om de Zweedse IJsracecup.

Het WK-circus heeft zich de afgelopen week zo'n 2,5-duizend kilometer verplaatst van Almaty, Kazachstan naar Shadrinsk, ten zuidoosten van het Oeralgebergte in Rusland. Daar wordt op 9 en 10 februari de tweede finale verreden. Opnieuw was er een mogelijkheid geweest voor Jimmy Tuinstra om als eerste officiële reserverijder aan de start te komen omdat Franky Zorn na een crash in Almaty het vliegtuig naar huis had genomen. Helaas voor Jimmy is een kleine week tijd niet genoeg om met motoren en al in Shadrinsk te kunnen komen, dus zal zijn plek worden opgevuld door een lokale coureur.

Dit betekent niet dat Jimmy dit weekend thuis op de bank zit. Samen met Bart en Niek Schaap rijdt hij mee in een serie Zweedse races, waarvan de derde en vierde race dit weekend in Hallstavik en Bollnäs verreden worden.

Jasper Iwema is dit weekend wel in Rusland te vinden. Hij is de enige Nederlandse deelnemer aan het Europees Kampioenschap. Dit kampioenschap bestaat slechts uit één wedstrijd die dit jaar gehouden wordt in Ufa. 

Poster WK-finale 2 Shadrinsk 2019

Poster Svenska Cupen - race 3 - Hallstavik 2019

Poster EK Ufa 2019